مقدمه
یکی از عارضه هایی که در بسیاری از زنان و دختران در سنین مختلف مشترک می باشد سندروم پیش از قاعدگی است که تاحد زیادی به لحاظ کمی متفاوت می باشد. بدین معنا که برخی از زنان بیشتر از سایرین علائم و نشانه های این سندروم را تجربه می کنند و برخی از زنان دیگر کمتر با این علائم روبرو می شوند.
از این رو در ادامه توضیحاتی خواهیم داشت. مهم ترین بخش هایی که در ادامه مطالعه خواهید کرد از این قرار است:
- تعریفی از ملال پیش از قاعدگی
- این که چه علائمی دارد؟
- آیا می شود این نشانه ها را کاهش داد؟
سندروم پیش از قاعدگی چیست؟
سندروم پیش از قاعدگی به مجموعه تغییراتی که در سطح خلقی و نیز جسمی در زنان رخ می دهد گفته می شود و این تغییرات الگوی مشابهی در هر دوره از سیکل عادت ماهیانه زنان و دختران دارد.
در واقع به بیان ساده تر باید بگوییم که زنان و دختران به طور کلی زمانی که در استانه تجربه عادت ماهیانه هستند چند روز پیش از شروع دوره قاعدگی علامت ها و نشانه هایی را تجربه می کنند که موجب می شود به لحاظ اخلاقی عصبی تر و یا به لحاظ جسمی شرایطی غیر عادی را تجربه کنند.
سندروم پیش از قاعدگی چه علائمی دارد؟
مجموعه تغییراتی که پیش از شروع دوره قاعدگی رخ می دهد از این قرار است:
- افسردگی؛ به دلیل تغییرات هورمونی گسترده ای که در زنان ایجاد شده است افسردگی از تغییرات خلقی است که در زنان ایجاد می شود.
- تحریک پذیری زیاد
- درد در نواحی سینه ها و حساسیت زیاد نسبت به لمس و فشار
- خستگی و بی حالی
- خواب آلودگی و افزایش مدت زمان خواب در این افراد
- انزوا طلبی و فاصله گرفتن از دیگران
- افزایش حالت خشم و استرس
- بی قراری
- اختلال در روند خواب
- تجربه یبوست و اسهال
- درد گرفتن عضلات نواحی مختلف بدن
- افزایش جوش های صورت و چرب شدن پوست صورت
- افزایش وزن
- تورم التهاب در نواحی شکم
علت بروز سندورم pms چیست؟
واقعیتی که وجود دارد این است که بروز این علائم و نشانه ها ناشی از علل و عوامل مختلفی مطرح شده است اما این مساله که بتوان یک دلیل قطعی و اصلی را برای سندروم پیش از قاعدگی نام ببریم غیر ممکن است زیرا هنوز هم دلیل آن مشخص نگردیده است.
بسیاری از پزشکان و متخصصین اذعان داشته اند که تجربه این اختلال ناشی از تغییراتی است که در سطح هورمونی ایجاد شده است. از این رو با بالا و پایین شدن هورمون ها تغییرات خلقی و جسمی حاصل می شود.
این اختلال چگونه درمان می شود؟
- دارو درمانی؛ قطعا یکی از انواع روش های درمانی می تواند دارو هایی باشد که به لحاظ هورمونی و از جنبه های مختلف می تواند به کاهش علائم ملال پیش از قاعدگی کمک کند.
- تغییر در سبک زندگی؛ حضور در جمع و تلاش برای داشتن ارتباطات بیشتر و ثمر بخش
- تغییرات در رفتار غذایی و برخورداری از رژیم غذایی سالم
- دوری کردن از استفاده از الکل و کافئین زیادی
- ورزش داشتن و انجام فعالیت های بیشتر به منظور بهبود وضعیت جسمانی
- داشتن خواب کافی
- استفاده از انواع ویتامین ها
نتیجه گیری
در اخر این نکته را باید یاداور شویم که سندروم پیش از تجربه دوره عادت ماهانه از جمله عارضه هایی کاملا طبیعی است که در اغلب زنان رخ می ددهد. اما شدت و ضعف آن در زنان مختلف متفاوت می باشد.
از این رو بهتر است که نسبت به این عارضه حساسیت کمتری داشته باشید و تلاش کنید که دوره کوتاهی که این علائم را تجربه می کنید بهترین راهکارها را داشته باشید تا آسیبی به خود نزنید.
در این زمینه بهترین متخصص زنان می تواند راهنمایی هایی داشته باشد که نسبت به سندروم پیش از قاعدگی آشنایی بیشتری کسب کنید. آگاهی همواره موجب می شود با واقعیت بهتر کنار بیاییم و توان کنترل بیشتری پیدا کنیم.
0 دیدگاه