تب پس از زایمان به چه دلیل ایجاد می شود؟ تب پس از زایمان آیا موجب پیامد های خطرناکی می شود؟ مراقبت های بعد از زایمان کدامند؟ یکی از اتفاقاتی که بعد از زایمان رخ می دهد این است که زنان ممکن است تب کنند. در نوشتاری که در پیش رو دارید یکی از مهم ترین اهدافی که دنبال می کنیم این است که بسیاری از جنبه های تب پس از زایمان و در بخشی مجزا علت های ان و عوامل زمینه ساز آن را مورد بررسی قرار دهیم.
در نهایت نیز به ذکر مهم ترین مراقبت های بعد از زایمان خواهیم پرداخت.
تب پس از زایمان چرا ایجاد می شود؟
مجموعه ای از علل و عواملی وجود دارد که تاثیر مستقیمی بر روی بروز تب پس از زایمان دارند. از جمله مهم ترین علت اثر گذار بر تب پس از زایمان بدین قرار است:
زنانی که عفونت هایی را در این دوره تجربه می کنند، این عفونت موجب می شود که زنان تب شدید بگیرند.
*عفونت ها هر چقدر که بیشتر باشد تب زنان شدید تر و مدت زمان بیشتری را به خود اختصاص می دهد.
*زنانی که تحت زایمان سزارین قرار می گیرند احتمال این که تب کنند بیشتر است. زیرا که سزارین شرایطی را ایجاد می کند که زنان در معرض عفونت های بیشتر در نتیجه تب طولانی تر خواهند بود.
*مهم ترین نکته ای که می توان عنوان کرد این است که تب پس از زایمان یکی از عارضه ها و اتفاقاتی است که می توان گفت از رخداد های طبیعی به شمار می رود. اما اگر مراقبت های بعد از زایمان رعایت نشود می تواند موجب عارضه ها و پیامد های جدی تر شود. از این رو توصیه این است که شرایط خود را با پزشک درمیان بگذارید و تمامی مراقبت ها به طور دقیق انجام شود.
درمان تب پس از زایمان
درمان این عارضه بعد از زایمان باید از طریق مصرف انتی بیوتیک ها باشد. در مواردی نیز می توانید از استامینوفن یا بروفن استفاده کنید تا وضعیت شما رو به بهبودی رود.
*مهم ترین توصیه ای که داریم این است که تمامی داروها و اقداماتی که انجام می دهید حتما باید زیر نظر پزشک متخصص باشد. از این جهت که شما زایمان داشته اید و علاوه بر سلامتی خودتان باید به فکر سلامتی نوزاد خود نیز باشید هرگونه اقدام خود سرانه به طورکلی ممنوع است.
مراقبت های بعد از زایمان
بنابر تمامی مطالبی که تا کنون عنوان شد باید بگوییم که مراقبت های بعد از زایمان از اهمیت و حساسیت های زیادی برخوردار است. از این رو لازم است که زنان برای حفظ سلامتی خود و نوزاد شان تمامی توصیه ها و نکات مراقبتی در این دوره را رعایت کنند.
این مراقبت ها از دو جهت می تواند مثمر ثمر باشد: اول این که ضعف های بدنی زنان باید جبران شود. برای مثال با مراقبت های تغذیه ای می توان به تقویت قوای بدنی زنان پرداخت. دومین جهت این است که از پیشروی و افزایش وخامت وضعیت بدنی زنان می کاهد. و نیز از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری می کند.
از جمله مهم ترین مراقبت هایی که بعد از زایمان لازم است:
- مراقبت های تغذیه ای:
استفاده از انواع مواد غذایی مغذی که می تواند به تقویت عضلات بدنی زنان بپردازد. مثل:
- انواع حبوبات،
- گوشت سفید و قرمز؛ البته باید در این دوران گوشت ها به خوبی پخته شود و ذره ای خامی در آن وجود نداشته باشد.
- انواع مغزهای اجیل؛ مثل بادام، گردو، فندق. این مغزها باید کم نمک باشند یا از نوع خانم آن استفاده کنید.
- استفاده از انواع میوه ها و سبزیجات
- مراقبت های حرکتی و فعالیتی
بسیاری از زنان باید تا مدت زمانی مشخص به استراحت کامل بپردازند. اما بعد از این مدت نیز نباید به انجام فعالیت های سنگین و پرفشار بپردازند. فشار وارد شدن به نواحی مختلف بدنی از جمله ناحیه واژینال موجب می شود که آسیب هایی به بدن وارد شود که جبران آن سخت باشد.
در این دوران رحم زنان بسیار حساس است و جابجا کردن وسیله ای سنگین می تواند موجب بروز آسیب به این ناحیه باشد.
- مراقبت هایی نسبت به کودک نوزاد
حتما مادران باید در این دوره نسبت به سلامت نوزادان خود نهایت وسواس را داشته باشند. به همین جهت توصیه می کنیم که تمام راهنمایی های لازم را از سوی پزشکان متخصص خود دریافت کنند و آنها را با دقت انجام دهند.
البته نباید این حساسیت از حدی فراتر رود. زیرا موجب می شود که افراط در مراقبت شما را با آسیب هایی روانی مواجه سازد. همین قدر که در تغذیه کودک و خودتان دقت کنید و به موقع و درست به تغذیه آنان بپردازید بهترین مراقبت در ماه های اولیه بعد از زایمان است.
جهت دریافت مشاوره و یا اخذنوبت از مطب دکتر مژده نامداری، متخصص زنان در تهران از طریق شمارههای زیر پاسخگوی شما عزیزان هستیم.
نتیجه گیری
در این نوشتار دو بخش اصلی و محوری وجود دارد که در هر بخش تلاش مان بر این بود بهترین و مهم ترین نکات را در آن زمینه عنوان کنیم.
اولین بخش به این موضوع اختصاص داشت که زنان بعد از زایمان ممکن است که دچار تب پس از زایمان شوند. و دلایل اثر گذار بر آن بررسی شد. مهم ترین دلیل عفونت بعد از زایمان است.
در بخش دوم توضیحاتی ارائه شد مبنی بر این که زنانی که زایمان کرده اند با مشکلات احتمالی زیادی می توانند مواجه شوند. از این رو باید مراقبت های لازم را در پیش چشم و نظر خود داشته باشند تا از بروز هرمشکلی جلوگیری شود.
امیدواریم که تمامی اطلاعات ارائه شده بتواند روشنگر مسیر شما در پایان دوره بارداری و بعدا زایمان باشد تا بتوانید با رعایت نکات مهم در سلامتی کامل این دوره را پشت سر بگذارید.
بیشتر بخوانید: خونریزی بعد از زایمان _ زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین _ عوارض زایمان سزارین
سلام خسته نباشین ممنون از مطلب مفیدتون .من دخترم حدود ۵۰ روزه که زایمان کرده سه هفته پیش نزدیک یک هفته تب کرد چند روز هم بیمارستان بود و آنتی بیوتیک تزریقی و خوردنی هم استفاده کرد حدود ۱۰ روز خوب بود و بعد دوباره یه نصف روز تب کرد ولی نه به شدت قبل و خوب شد و دوباره امروز تب کرده ولی تب ۳۹ درجه و بدن دردولرز البته سینه هاشم درد داره و اینو بگم که دخترم ساکن اروپا هست که از لحاظ پزشکی بسیار ضعیف عمل میکنن با تشکر
سلام و ممنون از شما بابت دیدگاهتون. بعد از زایمان باید حتما از نظر عفونت های مختلف معاینه و بررسی بشن. با آزمایش مشخص میشه که چه عفونتی ایشون رو درگیر کرده و اگر نیاز بود بعد از معاینه آنتی بیوتیک تهیه و استفاده کنن. عفونت محل بخیه ها، عفونت ریه، عفونت ادراری و در صورتی که سینه ها پر باشه و خوب تخلیه نشده باشه هم ممکنه عفونت و آبسه برای سینه اتفاق بیفته. توصیه میشه حتما به نوزاد کامل شیر بدن و بقیه شیر رو بدوشن که سینه ها خالی باشه، از کمپرس گرم استفاده کنن و یا زیر دوش حمام سینه ها رو کامل تخلیه کنن. همچنین مایعات زیادی مصرف کنن و در صورتی که تب ادامه پیدا کرد انجام آزمایشات و معاینه مجدد توسط پزشک توصیه میشه.